29 Aralık 2019 Pazar

Bebeklerde Burun Akıntısı Sebebi ile Uyuyamama Problemi Nasıl Giderilir


Belirtiler ve Problemler Nelerdir?

Bildiğiniz üzere çocuklar soğuk algınlığı ve kırgın oldukları durumlarda burunlarında yoğun ve katı bir şekilde akıntı oluşmaktadır.  Bu akıntı bazen genize bazen dışarı gelebilmektedir. Buruna veya genize giden akıntı çocuğa nefes alıp vermede zorluk yaşatmaktadır.

Küçük yaştaki çocuklar uyurken ağzından nefes alamadığı için boğulma hissi ile uykularından ağlayarak uyanmaktadır.

Doktor Ne Dedi?

Açık söylemek gerekirse doktorlar bu tür durumlarda hastalıkla ilgili ilaçları verip çocuğu evine gönderiyor. Burun akıntısının nasıl temizlenmesi gerektiği konusunda yardımcı olmuyorlar. Ancak çocuğun iyileşmesi sonrası akıntının kesilmesi ile çözüm bulunabiliyor. En fazla okyanus suyu tavsiye ediyorlar.


En Hızlı Nasıl Çözüm Uygulanabilir?

Bu problemi defalarca bende yaşadım internette yaptığım araştırmalar sonrası okyanus suyu ve özellikle de burun temizleyicilerinin  tavsiye edildiğini gördüm. Eczaneden temin ettiğim burun burun temizleme aparatı ile çocuğun burnunu temizledim. Bu işi gece yaklaşık 2-3 civarında yaptım. İnanmazsınız 2 gündür uyumayan çocuk bir sonraki gün öğlene kadar mışıl mışıl uyudu.
  
Eğer burun akıntısı çok yoğun ise ilk önce okyanus suyu ile akıntıyı yumuşatın hemde bi kısmı giderilmiş olsun. Sonrasında aşağıda resmini koyduğum aparat ile çocuğun burnundan akıntıyı ağınızla yaptığınız vakum ile çekin bunu her iki burun deliği için yapmalısınız. En son tekrar okyanus suyu verin burundan sonrasında ise çocuğun boğazlarının temizlenmesi için su içirmenizi tavsiye ederim.

Burun temizleme aparatı olarak tavsiyem Otribebe nin ürünüdür. Özellikle çakma markalarda vakum düzgün yapılamıyor. Birde tavsiyem çok fazla yedek uç almanıza gerek yok kutunun içinden çıkan 2 tane ucu temizleyip temizleyip kullanın hijyen filan diyorlar ama alakası yok. 

Kutuda satılan okyanus suyu çok çabuk biten ve pahalı bir ürün olmasından dolayı serum poşetlerinde 5-6 liraya satılanlardan alıp şırınga ile çekerek kullanmanızı tavsiye ederim. Öteki türlü çok pahalıya geliyor. Yada doktora gittiğinizde okyanus suyundan reçete yazmasını talep edebilirsiniz. 

Bazı çocuklar bu işlemler sırasında çok fazla tepki vermekteler fakat sabırlı olup mutlaka uygulamayı yapmanızı tavsiye ederim. Temizlenmesi sonrası çocuk inanılmaz rahat edebiliyor. Sorularınızı yorumlar kısmından sorabilirsiniz. 

Sağlıklı mutlu günler dilerim.
  
Yazar: Hsn Erd.

1 yorum: