13 Eylül 2016 Salı

Ellerin Su Toplaması Nasıl İyileşir?

Ellerde Su Toplaması Neden Oluşur?

Uzun süre ağır işlerde çalışmayan eller ağır bir işte deriyi zorlayacak kadar baskıya maruz kalır ise muhtemelen su toplayacaktır. Çünkü deri çalışmadığı her gün incelip hassas hale gelmektedir.

Resim 1: Su toplayan el

Ellerin Su Toplamasını Nasıl Engelleriz?

Yapacağımız işin ağırlığına göre Nitril Eldiven kullanırsak elimizi koruyabiliriz. Eldiven o an temin edemez isek tavsiyem kullandığınız el aletini kontrollü olarak sıkın yani çok kasmayın.

Ellerim Su Topladı Ne Yapmalıyım?

Eğer elleriniz su topladıysa kesinlikle su toplanan baloncukların üzerindeki deriyi yırtmayın Yapılan en büyük yanlışlık budur.  Eğer deriyi koparıp atarsak derinin altındaki hassas alt deri canımızı acıtacak ve iyileşme sürecini uzatacaktır.

Yapacağımız işlem şu şekilde; 

Dezenfekte ettiğimiz temiz bir iğne ile dezenfekte ettiğimiz su toplayan baloncuğu hafifçe delerek patlatıyoruz. Fakat deliği çok fazla büyütmüyoruz. İğne kalınlığında delmek yeterli olacaktır. Dezenfektan olarak kolonya kullanılabilir. Sonra temiz kuru bir peçete ile baloncuğu sıkarak suyu boşaltıyoruz. Bir süre sonra açılan delik kapanacak ve bir miktar daha su toplaması olabilir. Bu durumda tekrar aynı şekilde baloncuk boşaltılmalıdır.
Resim 2: Kullanılacak olan malzemeler

İşlem bu kadar basittir. Su toplayan elimiz hiç acı çekmeden sargı veya bez benzeri bir şey kullanmadan hızlı bir şekilde iyileşecektir. Sağlıklı günler dilerim.


1 yorum:

  1. faydalı oldu gerçekten önceden deriyi kopartırdım hem iyileşmezdi hemde şekli bozulur acırdı..

    YanıtlaSil