2 Kasım 2017 Perşembe

Makat Bölgesinde Şişlik Nasıl İyileşir?

Belirtiler Nedir?

Merhabalar, bu günkü yazımızda makat bölgesinde görülen şişlikten bahsedeceğiz. Hastalığın adını tam olarak bilmiyorum. Bağsur hastalığının başlangıç seviyesi olabilir. Belirtiler ise çok basit. Ele gelen yaklaşık 3-4 mm büyüklüğünde topak şeklinde şişliktir. Şişlik ağrılı yada ağrısız olabiliyor.


Hastalıkla karşılaşınca genelde hasta panik yapıyor helede hayatında ilk defa karşılaşırsa. Birde rahatsızlık makat bölgesinde olduğundan doktora gitmeye çekinenlerde oluyor.

Doktor Ne Dedi?

Bu tür hastalıklarla Genel Cerrahi bölümleri ilgileniyor. Hastanede genel cerrahi bölümünden randevu almanız gerekiyor.

Doktor ilk önce sözlü olarak rahatsızlığı sorar. Daha sonra el ile görerek muayene yapıp duruma göre teşhis yapıyor. Muayene sonrası doktor; rahatsızlığın makat bölgesinde bulunan, o bölgedeki kasılmayı sağlayan kan damarlarının zorlanma sonucu şişkinlik oluşturması ile ilgili olduğunu belirtmektedir.

Tedavi ve Çözümler?

Tedavisi için doktor ilk önce ağrılı mı ağrısız mı olduğu soruyor. Ağrılı ise ağrı kesici olarak ilaç yazıyor. Ağrılı değil ise yaklaşık 1-2 ay süre içinde kendiliğinden geçeceğini belirtiyor. Tabi bu sırada zorlanmalara da dikkat edilmesi gerektiğini tavsiye olarak belirtiyor.


Hastalar genelde bu tür rahatsızlıklarda korkmakta ve tedirgin olmaktadır. Rahatsızlığın makatta olmasından dolayıda doktora görünmekten çekinmektedir. Bu konuda hızlı bir şekilde doktora görünülmesi gerektiği kanaatindeyim.

Sorularınız için yorum veya mesaj atabilir siniz. Sağlıklı günler dilerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder